Inglasad balkong - med nätfönster

 

Jag har en inglasad balkong, där jag bytt ut två glasfönster mot nätfönster för att katterna ska kunna njuta av den friska luften under säkra former.

 

      

 

Mina glasfönster sträcker sig på två kortsidor och på långsidan. De sitter i spår och kan skjutas fram och tillbaka och lyftas ur.

 

          

 

          

 

      

 

Jag hade turen som hade en vän som är en skicklig hantverkare som gjorde nätfönster av träramar och nät till mig. Han gjorde spår i träramarna upptill och nedtill så att de har samma funktion som glasfönsterna. Jag har valt att ha ett nätfönster på kortsidan och ett på långsidan av balkongen. Den ligger i sydvästläge och det blir mycket varmt och hett på sommaren, så då blir det lagom genomluftning på balkongen. Jag kan också kontrollera solen genom solskydd som jag drar ned.

 

       

 

       

 

Runt hela balkongen löper fönsterbrädor, på insidan, så att mina katter kan promenera och sitta och titta ut var de önskar.

 

Ramarna till träramarna köpte jag på ettbyggvaruhus, tillsammans med nätet. Jag valde svetsnät som är stadigt och har små rutor, och det syns inte från marken tre våningar upp att det är nätfönster. Träramarna målade jag vita för att de ska passa in i den i övrigt vita balkongen och de vita fönsterbrädorna. Det gör också att de ser ut som en del av glasfönstren.

 

           

 

           

 

          

 

Jag har också klätterträd till katterna på balkongen och huggna trästammar de kan kloa på. På sommarhalvåret planterar jag gräs i stora fat som katterna älskar att dels äta av, men också att ligga och sova på. Gräset och jorden blir svalkande för dem i värmen. Och så klart finns det stora vattenskålar utplacerade, och bäddar till dem.

 

 

Gisele  

www.kattstatus.se                             Tillbaka till Byggsidan    

 

 

                                                                               

Kattstatus © 2013

www.kattstatus.se