Stinas inhängnad i sommarstugan

 

Idag byggde vi en liten hage till våra djur. Eller, rättare sagt inhägnade vi en liten bit utanför vår stuga med ett vanligt nätstängsel, 1 m högt. Alltså är det ingen riktig kattgård, men de har åtminstone möjlighet att vara ute tillsammans med oss! 

 

Det var premiär för båda katterna, tidigare när vi bott i lägenhet har de bara fått vara ute på balkong, detta var första gången någon av dem var ute och gick i gräset. Tanken är att vi ska bygga en riktig kattgård senare (på gaveln till vänster), men det måste finnas möjlighet ekonomiskt, så det får nog vänta nån månad till.


Alfons tyckte det var superspännande att få gå ut och titta, det tog inte många sekunder innan han var ute och nosade och försiktigt gick i gräset. Felix var först lite skeptisk och höll sig på trappan (den är kattsäkrat inhägnad och dörren kan vara öppen även när vi är inomhus). Sen blev han också nyfiken och gick ner på stenarna innan han vågade sig ut på gräset. Och som synes var det inte bara katterna som var nöjda med sin nya inhägnad!

 

Material:

Vi har använt oss av nät från Jula (finns likadant på Bauhaus vet jag), rullarna är 25 m långa, staketet finns både 90 och 100 cm . Rutorna är 10x10 cm, så det är på gränsen att kissarna kommer ut i hålen.
Sen har vi ju bara använt vanliga trästolpar och kört i märlor. Tog typ 20 minuter att få upp inhängnaden. Till grind har vi använt kompostgaller. Vår inhägnad blev ca 4x7 m stor. Kostnad ca 300 kr totalt.

  

 

 

 

 

 

 

Hunden Gizmo njuter med matte och Alfons.

 

 

 

 

Alfons utforskar.

 

Alfons och Felix tillsammans!

 

 

 

 

 

 

 

Stina Karlsson

www.kattstatus.se                 Tillbaka till Byggsidan

 

 

Kattstatus © 2013

www.kattstatus.se