Hyllor till katten

 

Genom att sätta upp hyllor i ditt hem till katten så kan du på ett enkelt sätt berika innemiljön för din katt. Har du flera katter hemma så gör hyllor på hög höjd att du ger mer plats åt katterna att vara, sova, och spana på. För den katt som är otrygg, så kan det stärka kattens självförtroende om den kan komma upp på höjden och där sitta och titta på familjens besökare.

 

Vardagsrum

 

Dessa hyllor är uppsatta för att fungera som trappa upp till bokhyllan, som är bäddad åt katterna. De ska också underlätta för familjens seniorkatt som inte klarar att hoppa mellan stora avsatser.

 

 

 

 

Här har hyllplan satts upp för att fungera som trappsteg till klösträd och bokhylla. Hyllplanen är från Ikea.

 

 

 

Foto: Gisele.

 

Sovrum

 

Här är hyllplan uppsatta i sovrummet för att öka ytan i sovrummet till alla katterna att vara på. Hyllorna bäddas och används sedan som sovplats, lekplats och språngbräda. Bakom gardinen kommer katterna lätt ner till fönsterbrädan. Hyllorna sitter med dold upphängning som finns på både Ikea och Jysk.

 

 

 

Foto: Gisele.

 

Här ligger huskatten Mynta och myser i solskenet i sin fönsterbädd. Den sitter uppe med sugkoppar, särskilda för att hålla kattens tyngd. Matte har bäddat mjukt med en kudde åt Mynta. Den här bädden går att beställa via nätet under namnet Sunny seat window cat bed.

 

Mynta. Foto: Frida Hassel Borowski.

 

Här är en annan variant på att använda hyllplan och ge katterna ökad plats i t ex sovrummet.

 

Foto: Gisele.

 

Balkong

 

Fönsterbrädor runt balkongen ger katten större yta och möjlighet att

titta ut.

 

 

Här är hyllplan uppsatta på väggen som liggplats och som trappsteg som hjälp att komma uppåt. Dessa hyllplan finns på Zooplus och bädd medföljer. Klösträdet är hemmagjort och tänkt fungera som trappa och utsiktsplats.

 

 

 

Foto: Gisele.

 

Kök

 

Här är hyllplan uppsatta i köket för att skapa yta på höjden till katterna att spana från. Hyllplanen är från Ikea och finns i två olika bredd. 

 

Foto: Gisele.

 

 

Gisele

www.kattstatus.se                                                 UPP

 

 

Kattstatus © 2014

www.kattstatus.se