Lindas katthus

                          Tillverkas utan att sy

 

Det material som behövs:
Skumgummimadrass 
Limpistol
Stretch-tyg (t ex velour, plysch, krossad sammet mm)

 

 

 

Jag kan inte sy, men ville göra en koja till min katt. Då blev det att klura ut ett sätt att tillverka en söt kattkoja utan att behöva en symaskin, och utav grejer som fanns hemma. Jag inventerade förrådet och hittade någon sorts skumgummi-madrass, den var cirka 2,5 cm. Den finns att köpa på Jysk med just den tjockleken).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag ritade ut delarna som behövdes på madrassen och klippte ut dom. Då madrassen var väldigt tråkig och inte så fin, ville jag klä huset i ett tyg. Jag använde ett stretchigt velour-tyg som jag köpt på JYSK, som jag spände runt alla skumgummibitar och sen limmade jag fast det med smältlim, innan jag limmade ihop hela huset med smältlim.

Jag valde ett tyg med mycket stretch i, för det var lättare att få snyggt utan en massa rynkor. Spets-broderiet som sitter längst fram (och bak) på kojan köpte jag på en tygaffär och limmade fast för att dölja den fula skarven mellan taket och fram & baksidan.

 

 

 

 

 

Bilderna i artikeln på delarna som användes vid tillverkingen är inte skalenliga. Hur stort golvet och taket blir beror på hur stor du vill ha kojan. För att få taket nog långt behöver du mäta hur stor ”bågen” är på fram och baksidan, och rita ut taket därefter.

Om du har frågor så kan du nå mig på min blogg: www.lindakarlstrom.blogg.se/

 

Foton, text och ritningar: Linda Karlström

www.kattstatus.se                                                                                                       UPP

 

 

Kattstatus © 2013

www.kattstatus.se